Close

De Brouwselerij

De brouwselerij is een plek, ontwikkeld voor jongeren met een beperking die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Missie: met de Brouwselerij wordt een veilige plek geboden waar zorgvragers een stabiele en gestructureerde basis in kunnen vinden. Hierdoor kunnen zij zichzelf op een prettige manier doorontwikkelen in praktische en sociale vaardigheden die hen verder helpen bij hun eigen ontwikkeling, groei en zelfontplooiing.

Visie: Perron 15 is een kleinschalige instantie en beoogt deze kleinschaligheid te behouden. Dit draagt met name bij aan het directe contact met naasten en zorgverleners, wat resulteert in een optimale ondersteuning voor de zorgvrager.

Wat biedt Perron 15
  • Creatief: in ons atelier mogen de jongeren hun creatieve geest de vrije loop laten gaan, zo mogen ze hun eigen ideeën hier omzetten in een mooi kunstwerk. Ook werken we themagericht en passen we onze kunstwerken aan op de tijd van het jaar. Onze creaties kunnen gemaakt worden in combinatie met de ouderen.
  • Horeca: in onze lunchroom mogen de jongeren helpen bij bedienen, maar ook bij het bereiden van de gerechten op de kaart.
  • Bakkerij: samen met onze Italiaanse bakster ‘da Simona’ maken de jongeren de lekkerste gebakjes, taarten, pizza’s en brood.
  • Streekwinkel: samen spulletjes bedenken en maken die te koop aangeboden worden in onze streekwinkel. Ook bij de verkoop van de spulletjes mogen de jongeren helpen.
  • Groen: heerlijk naar buiten in onze ruime tuin. Zo kunnen de jongeren hun eigen gewassen kweken in de moestuin en deze onderhouden. Deze activiteit kan in combinatie zijn met de ouderen.
  • Sfeer: tussen onze activiteiten door is er altijd tijd voor een spelletje, een praatje of een heerlijke wandeling. Ook deze sfeeractiviteiten kunnen in combinatie worden uitgevoerd met de ouderen.
Voor wie?

Jongeren met een leeftijd tussen de 12 en 21 jaar
– Lichte of matige verstandelijke beperking
– Psychische stoornissen
– Ontwikkelingsachterstand
– Sociaal – emotionele achterstand
– Gedragsproblematieken
– Meervoudige beperking
– Fysieke beperking

Indicaties / verwijzingen

Om in aanmerking te komen voor een dagbeleving bij Perron 15 heeft u een van de onderstaande indicaties of verwijzingen nodig:

  • WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
  • Jeugdwet
  • WLZ (Wet Langdurige Zorg)

Perron 15 werkt op basis van een PGB (Persoonsgebonden Budget) en ZIN (Zorg in Natura via de WMO). Mocht u niet in het bezit zijn van een PGB kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag hiervan.

Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie of verwijzing kunt u ook op particuliere basis bij ons terecht

Contact

Kim Derks
Zorgcoördinator van de Brouwselerij

brouwselerij@perron-15.nl 
0492 393 000

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 16:30