Close
Galerie

In de galerie van Perron 15 zijn wisselende tentoonstellingen te zien van hedendaagse beeldende kunst. Naast de mogelijkheden om inspiratie op te doen, is dit de uitgelezen plek om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven.

Huidige Expositie

12 jan t/m 15 mrt
Jan van de Pol
www.janvandepol.nl

Jan van de Pol  is klinisch psycholoog ( nu met pensioen), kunstenaar en sinds kort coördinator van Galerie Perron 15. Overwegend beeldhouwer werkt hij in steen, hout en glas. Momenteel volgt hij ook de opleiding grafiek aan de academie te Arendonk. Zijn werk is vooral semi-abstract. Sinds 1985 is het te zien in prominente  galeries en groepsexposities en geniet hij van een brede, ook internationale erkenning.
Van de Pol is medeoprichter en organisator van de  tweejaarlijkse Internationale beeldhouw- symposia in steen in Borkel en Schaft enerzijds en Helmond anderzijds. Zo haalde hij met collega´s meer dan 200 gerenommeerde beeldhouwers naar Nederland om samen met hen te werken en te exposeren.

Agenda
 • 12 jan t/m 15 mrt
  – Jan van de Pol (beeldhouwer)
  – Adjan Broeders (kunstschilder)

 • 22 mrt t/m 3 mei
  – Beeldhouwerscollectief De Stenen Poort (beeldhouwers)
  – Corneille Driezen (tekenaar)

 • 10 mei t/m 14 juni
  – Jos van der Donk (beeldhouwer)
  – Nicole van Herpen (kunstschilder)

12 jan t/m 15 mrt
Adjan Broeders
www.adjanbroeders.nl

Adjan Broeders volgde de lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen gevolgd  door drie jaar nascholing model boetseren.
Ze volgde schilderlessen op de  Academie voor Schone Kunsten Arendonk en kreeg een eervolle vermelding. Sinds 1983 was ze docent in het Middelbaar beroepsonderwijs (nu met pensioen). Adjan Broeders laat zich inspireren door vorm en kleur. Het heldere kleurgebruik en de ordening van vormen zijn steeds terugkerende uitgangspunten.
Met haar schilderijen brengt Adjan Broeders een verhaal in beeld, dat als rode draad terug te vinden is in heel haar oeuvre. De manier waarop zij het verhaal vertelt is elke keer anders zodat een kleurrijke en steeds weer verrassende en boeiende compositie ontstaat.

Contact

Jan van de Pol
Coördinator van de Galerie

janvan848@gmail.com 
06 504 054 42
0492 393 000

Openingstijden
Dagelijks: 09:00 – 16:30