Close

oktober 19, 2021

Lunch bij Perron 15

Iedere werkdag maken zo’n 15 tot 18 deelnemers gebruik van de dagbesteding in Perron 15. Het overgrote deel gebruikt ook de lunch die rond 12.30 uur wordt geserveerd.
Het is iedere dag een leuke klus om een volwaardige heerlijke maaltijd te serveren.
Hier hebben we natuurlijk onze deelnemers voor nodig…… Er moeten de nodige aardappelen geschild worden, groente schoongemaakt en gehaktballen gedraaid. Elke dag zijn er wel een aantal mannen en vrouwen die het leuk vinden om mee te helpen.

Het koken gebeurt in de grote keuken, soms door een vrijwilligster, stagiaire of vaste medewerker. Tegenwoordig wordt het koken een stuk gemakkelijker omdat we de beschikking hebben over een soort supermagnetron (steamer) waarin alle eten in een keer gekookt kan worden in relatief weinig tijd.

Het nuttigen van de maaltijd doen we sinds kort op een andere “locatie” In de brouwselerij worden tafels gedekt voor maximaal 4 personen. Niemand heeft een vaste plaats zodat iedere dag weer anders is met andere gasten aan tafel.
Onze gasten zijn hierover zeer positief.

Naast het bereiden van de lunch worden er zeer regelmatig heerlijke appeltaarten, kwarktaarten, en limoncello gemaakt door onze deelnemers.

Er zijn twee soorten maaltijden die zeer gewaardeerd worden: kijk maar eens naar de foto’s hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *