Close
Galerie

In de galerie van Perron 15 zijn wisselende tentoonstellingen te zien van hedendaagse beeldende kunst. Naast de mogelijkheden om inspiratie op te doen, is dit de uitgelezen plek om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven.


Coördinator

Jan van de Pol
www.janvandepol.nl

Jan van de Pol is gepensioneerd klinisch psycholoog, kunstenaar en sinds kort coördinator van Galerie Perron 15. Overwegend beeldhouwer werkt hij in steen, hout en glas. Momenteel volgt hij ook de opleiding grafiek aan de academie te Arendonk. Zijn werk is vooral semi-abstract. Sinds 1985 is het te zien in prominente galeries en groepsexposities en geniet hij van een brede, ook internationale erkenning.

Van de Pol is medeoprichter en organisator van de  tweejaarlijkse Internationale beeldhouw- symposia in steen in Borkel en Schaft enerzijds en Helmond anderzijds. Zo haalde hij met collega’s meer dan 200 gerenommeerde beeldhouwers naar Nederland om samen met hen te werken en te exposeren.

Agenda

20 juni t/m 1 augustus 2021 Expositie van:

Jos van der Donk
Nicole van Herpen

Ook op onze agenda? Neem dan gerust contact op.

Openingstijden:
maandag en dinsdag 10:00-16:00u
woensdag en donderdag 10:00-18:00u
vrijdag 10:00-22:00u
zaterdag gesloten
zondag 10:00-18:00u

Contactgegevens
Jan van de Pol
Coördinator van de Galerie
janvan848@gmail.com 
06-50405442
0492-393000


Onze exposanten

Jos van der Donk
www.jvanderdonk.eu

Jos van der Donk (1955) heeft een fascinatie voor beweging.
Gedreven door dans, T’ai Chi en Oosterse vechtsporten maakt hij voornamelijk bronzen beelden waarin de mens centraal staat. Meestal zijn dit vrouwen figuren, omdat deze hem in hun bewegende vorm het meest inspireren. Van der Donk maakt werken in verschillende stijlen. Zijn meer gestileerde beelden bestaan vaak uit twee figuren die een connectie hebben met elkaar, waarbij de onderlinge relatie en communicatie hem intrigeren. In zijn figuratieve werk gaat hij als kunstenaar terug naar de basis: het bestuderen van het menselijk lichaam en hoe het zich beweegt. 

Van der Donk legt hiermee de essentie van beweging vast in zijn kunstwerken, die meestal gekenmerkt worden door een uitgesproken kracht en elegantie maar soms ook bijzonder ingetogen zijn.

Ook werkt hij in een combinatie van messing-draad en plaat. Waarin hij verder zijn zoek tocht naar beweging uitdiept. Zowel de mens als paarden zijn hiervoor zijn inspiratiebron.

Zijn laatste werk is geïnspireerd op Sumi-e (Japans penseel schilderen) De penseelstreek is uitgangspunt voor driedimensionale messingdraadfiguren  

Na een opleiding tot docent Handvaardigheid volgde Van der Donk een driejarig programma Model boetseren aan de Hogeschool Katholieke Leergangen in Tilburg. Tijdens zijn docentschap komt zijn fascinatie voor beweging al tot uiting, naast docent Drama is hij ook werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming.

 Alle werken zijn unica.

Onze exposanten

Nicole van Herpen
www.nicolevanherpen.com

Ontmoet het werk van Nicole van Herpen. 

 Na 27 jaar staat het werk van Nicole van Herpen volledig in zijn kracht. Terug naar de essentie van vormen, lijnen en vlakverdelingen. Een abstract figuratieve blik op het menselijk naakt. Ingetogen én expressief. Altijd weer het resultaat van innerlijke gevoelservaringen.
Dichtbij haar zelf. In volle eenvoud en een doordachte balans.

 ‘Ik creëer vanuit mijn persoonlijke drijfveren. 

Vol enthousiasme en elke dag opnieuw. 

Dit is mijn passie en maakt mij gelukkig.’