Close
Galerie

In de galerie van Perron 15 zijn wisselende tentoonstellingen te zien van hedendaagse beeldende kunst. Naast de mogelijkheden om inspiratie op te doen, is dit de uitgelezen plek om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven.


Coördinator

Jan van de Pol
www.janvandepol.nl

Jan van de Pol is gepensioneerd klinisch psycholoog, kunstenaar en sinds kort coördinator van Galerie Perron 15. Overwegend beeldhouwer werkt hij in steen, hout en glas. Momenteel volgt hij ook de opleiding grafiek aan de academie te Arendonk. Zijn werk is vooral semi-abstract. Sinds 1985 is het te zien in prominente galeries en groepsexposities en geniet hij van een brede, ook internationale erkenning.

Van de Pol is medeoprichter en organisator van de  tweejaarlijkse Internationale beeldhouw- symposia in steen in Borkel en Schaft enerzijds en Helmond anderzijds. Zo haalde hij met collega’s meer dan 200 gerenommeerde beeldhouwers naar Nederland om samen met hen te werken en te exposeren.

Agenda

20 september t/m 22 oktober 2021 Expositie van:

Liesbeth Ehrismann 

Ook op onze agenda? Neem dan gerust contact op.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 10:00-16:00u

Contactgegevens
Jan van de Pol
Coördinator van de Galerie
janvan848@gmail.com 
06-50405442
0492-393000


Onze exposanten

Liesbeth Ehrismann

Liesbeth Ehrismann (1952) is een enthousiast schilderes.

Naast haar werk als bewegingsdocent heeft ze in deze hobby haar uitlaatklep gevonden en heeft ze  in vele jaren een hele ontwikkeling doorgemaakt.

Ze startte in 1992 met het aquarelleren van concrete voorstellingen.

Later schilderde ze met acrylverf op doek en maakte voornamelijk ronde en glooiende lijnen, die bloemen en natuurbeelden voorstelden. Langzamerhand verliet ze het figuratieve.

Een bijzondere vriendin inspireerde haar tot de abstracte palettechniek, die ze momenteel veel hanteert. Ze krijgt extra inspiratie van het schilderen in de buitenlucht.

Bij haar laatste werken spatten de kleuren van het doek. Prachtig rood en geel worden smaakvol gecombineerd maar ook een groene boomgaard met een helblauwe lucht streelt het oog. Deze werken zullen zeker de stemming van de toeschouwer beïnvloeden.

In de coronatijd en na haar pensionnering werd ze op zichzelf teruggeworpen en ontdekte ze dat ze geniet van haar vrijheid om keuzes te maken. Haar motto is: ik moet niets maar ik mag.

Schilderen blijft haar perspectief en uitdaging bieden.


Liesbeth Ehrismann