A Tavola

A Tavola

Arjen Vos is een graag geziene gast bij Perron 15. Al jaren is hij bevriend met Jean-Pierre, de eigenaar van Perron 15. Hun gedeelde passie voor goed eten, wijnen én Italië bracht hen op het idee culinaire avonden te organiseren. Zo is A Tavola geboren! Een keer per maand culinair genieten bij Perron 15. Arjen vertelt erover.

“Al ruim 50 jaar ben ik kind aan huis in Italië. Toen ik goed en wel kon lopen werd ik door mijn ouders meegenomen naar Iseo, een mooi plaatsje aan het gelijknamige meer in Noord-Italië tussen Bergamo en Brescia. Mijn ouders hadden daar Italiaanse vrienden en zo kreeg ik ook al snel Italiaanse vriendjes. Als we daar op bezoek gingen voetbalden we samen urenlang buiten op straat tot aan het magische moment dat er vanuit de keuken werd geroepen: ‘A Tavola!’

Met de hele familie, soms wel 20 man, zaten we dan aan één lange tafel, als het even kon in de tuin. We kregen dan altijd heerlijke gerechten voorgeschoteld die ‘Nonna Cecilia’ of ‘Zia Louisa’ had gemaakt. Echte authentieke Italiaanse gerechten zoals je ze alleen daar kon eten. Gerechten uit de rustieke keuken zoals Spaghetti Carbonara, Lasagna Bolognese, Crespelle, de lekkerste Risotto’s maar ook hoofdgerechten als Pollo a la Cacciatore, Spiedini di Gamberi en Tagliata di Manzo. Met daarbij vaak aardappels uit de oven en koude groentegerechten en als afsluiter steevast een overheerlijk zoet nagerecht.

Als Francis en ik nu in Italië zijn, eten we nog steeds vaak bij deze vrienden thuis of we zoeken kleine trattoria’s op waar witte busjes voor de deur staan. Dat is een goed teken want dat betekent dat er Italianen zitten die hier komen voor hun Pranzo del Lavoro (‘werklunch’). Vaak staat er in deze familiebedrijfjes ook een Nonna of een Mamma achter het fornuis en je eet er altijd heerlijk.

Al jaren heb ik een droom om hier thuis iets mee te doen en mijn geweldige ervaring te delen met anderen en op die manier ook een aantal van mijn passies met elkaar te verbinden. Naast mijn passie voor Italië kook ik namelijk ook nog ontzettend graag en vind ik het leuk om aan andere mensen te vertellen over wat we allemaal meemaken op onze reisjes.

Bij Perron 15 in Aarle-Rixtel krijg ik de mogelijkheid om deze droom waar te maken en ga ik elke 2 weken op woensdagavond koken voor maximaal 20 personen.

 Aan één lange tafel gaan we dan heerlijke gerechten serveren zoals wij die bij de mensen thuis ook krijgen. Voor de liefhebbers komt daar dan natuurlijk nog een lekkere wijn van ons eigen wijnbedrijf vini.nl bij.

 

Zodra het kan en mag gaan we data bekend maken. Kom jij dan ook?”

Ja, ik word vrijwilliger
Ja, ik word vrijwilliger

Meld je aan

Meld je aan voor A Tavola met onderstaande gegevens:

Email
Agenda

Bekijk hier de agenda

Adres

Havenweg 15, 5735 SH Aarle-Rixtel