De Brouwselerij

Streekwinkel

De Brouwselerij

De Brouwselerij is een plek, ontwikkeld voor jongeren met een beperking die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Met de Brouwselerij wordt een veilige plek geboden waar zorgvragers een stabiele en gestructureerde basis vinden. Hierdoor kunnen zij zichzelf op een prettige manier doorontwikkelen in praktische en sociale vaardigheden die hen verder helpen bij hun eigen ontwikkeling, groei en zelfontplooiing. 

Perron 15 is en blijft een kleinschalige instantie. Dit draagt met name bij aan het directe contact met naasten en zorgverleners. Het resultaat hiervan is een optimale ondersteuning voor de zorgvrager

Wat biedt Perron 15

Creatief: In ons atelier mogen de jongeren hun creatieve geest de vrije loop laten gaan, zo mogen ze hun eigen ideeën hier omzetten in een mooi kunstwerk. Ook werken we themagericht en passen we onze kunstwerken aan op de tijd van het jaar. Onze creaties kunnen gemaakt worden in combinatie met de ouderen.

Horeca: In onze lunchroom mogen de jongeren helpen bij bedienen, maar ook bij het bereiden van de gerechten op de kaart.

Bakkerij: Hier maken de jongeren de lekkerste gebakjes, taarten en brood.

Streekwinkel: Samen spulletjes bedenken en maken die te koop aangeboden worden in onze streekwinkel. Ook bij de verkoop van de spulletjes mogen de jongeren helpen.

Groen: Heerlijk naar buiten in onze ruime tuin. Zo kunnen de jongeren hun eigen gewassen kweken in de moestuin en deze onderhouden.

Sfeer: Tussen onze activiteiten door is er altijd tijd voor een spelletje, een praatje of een heerlijke wandeling. Ook deze sfeeractiviteiten kunnen in combinatie worden uitgevoerd met de ouderen

Bij ons kunnen jonge zorgvragers terecht met een:

 – Lichte of matige verstandelijke beperking

 – Psychische stoornis

 – Ontwikkelingsachterstand

 – Sociaal – emotionele achterstand

 – Gedragsproblematiek

 – Meervoudige beperking

 – Fysieke beperking

Indicaties / verwijzingen

Om in aanmerking te komen voor een dagbeleving bij Perron 15 is één van de onderstaande indicaties of verwijzingen nodig:

 – WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning

 – Jeugdwet

 – WLZ (Wet Langdurige Zorg)

Perron 15 werkt op basis van een PGB (Persoonsgebonden Budget) en ZIN (Zorg in Natura via de WMO). Niet in het bezit van een PGB? Wij kunnen ondersteunen in de aanvraag hiervan. Jongeren kunnen ook op particuliere basis bij ons terecht

Contact

E-Mail: info@perron-15.nl

Telefoon: 06 22 91 26 77

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 16:00